جلسه معالم القرآن بنیاد قرآن به مناسبت شهادت دکتر مصطفی چمران با تدریس سید صلاح فحص نماینده جنبش امل لبنان در ایران پیرامون موضوع نقش شهید چمران در حکمرانی جبههی مقاومت زیر نظر اندیشکده بنیاد قرآن برگزار گردید.
جلسه در ابتدا با تلاوت قرآن آغاز گردید و پس از آن دکتر فحص به تدریس موضوع پرداختند. ایشان در ابتدا از شهدای مقاومت یاد کردند و پس از آن از برپا کنندگان جلسه، بنیاد قرآن، اندیشکده بنیاد قرآن و مرکز تربیت مدیران حکمران قرآنی قدردانی کردند.
پس از آن ایشان فرمودند:
موضوعی که امروز قرار است درباره آن صحبت کنیم نقش شهید چمران در حکمرانی جبههی مقاومت است، روشن است که این موضوع نیازمند وقت و تحقیقات زیادی میباشد اما بنده تلاش میکنم تا در این زمان رئوس مطالب را خدمتتان عرض کنم.
دکتر فحص ادامه دادند:
اصطلاح حکمرانی حدود پنج دهه است که وارد ادبیات سیاسی شده است درواقع حکمرانی به معنای شیوه تدبیر امور یا به معنای شیه حکومتداری یا دولت نیست، حکمرانی اعم از این معانی است. به عبارتی دیگر حکمرانی سمت و سوی حکومتداری را مضخص میکند. واژه مقاومت نیز به معنای ایستادگی است. بنابراین حکمرانی مقاومت نوعی دعوت با ارزشهایی است که باعث میشود حکومتداری سمت و سوی ایستادگی و مقاومت داشته باشد.
ایشان افزودند:
چمران در سال هزار و سیصد و پنجاه وارد لبنان شد و در کنار امام موسی صدر قرار گرفت. رفته رفته وضعیت تجاوزهای رژیم صهیونیستی و انفعال ارتش و دولت لبنان باعث شد تا شهید چمران به فکر تاسیس جنبش امل بیفتد. نیرویی که مستقل از ارتش از خاک لبنان دفاع میکرد و همچنان میکند.
شهید چمران الهام بخش اصول حکمرانی بود که هم اکنون به برخی از آنها اشاره میکنم.
۱- نفی توسعه طلبی و تجاوز گری
۲- نفی نژادپرستی دینی
۳- نفی تفرقه و اختلاف
۴- انسان گرایی
۵- حمایت از مستضعفان و محرومان
۶- صلح خواهی
۷- معنویت خواهی
ایشان با پی ریزی این اصول توانستند حکمرانی جبههی مقاومت را راه اندازی کنند، مسیری که از آن دوران تا به امروز هنوز ادامه دارد و در مسیر حق رو به جلو میرود.
به هر حال آنچه که در این زمان کوتاه گفتم تنها اشارهای کلی به شیوه حکمرانی جبههی مقاومت توسط شهید دکتر مصطفی چمران بود.
پس از تدریس دکتر صلاح فحص از نشریه آموزشی مکتب حکمرانی که توسط مرکز تربیت مدیران حکمران قرآنی بنیاد قرآن تدوین گردیده است رونمایی شد.
پس از آن نشست علمی مشترک بنیاد قرآن و دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در حسینیه قرآن و عترت بنیاد قرآن برگزار شد که برای مشاهده ادامه مطلب میتوانید اینجا کلیک کنید.
در انتها جلسه با ذکر مصیبت ذاکرین اهل بیت و برپایی سفره اطعام به پایان رسید.