روز دوشنبه مورخ ۱۵/۱۱/۱۴۰۱ جلسه معالم القرآن بنیاد قرآن همزمان با افتتاحیه برگزاری دوره تربیت روحانیون مدیران حکمران قرآنی با حضور حجت الاسلام والمسلمین سیدمهدی حسین زاده وحجت الاسلام والمسلمین دهقانی رئیس حوزه علمیه امام حسین (ع) برگزار گردید.
حجت الاسلام والمسلمین حسین زاده ضمن خوش آمدگویی به طلاب ومدیران حوزه امام حسین (ع) وتبریک اعیاد شعبانیه گزارش اجمالی از فعالیت های بنیاد قرآن ارائه نمودو در خصوص دوره آموزشی وتربیتی حکمرانی قرآنی توضیح مختصری ارائه نمود ودر ادامه گفت : امام علی (ع) می فرمایند:
مجالَسةُ الحُكَماءِ حياةُ العُقولِ ، و شِفاءُ النُّفوسِ .( غررالحکم:۹۸۷۵)
باتوجه به حضور نورانی و منور مدبریت و طلاب حوزه امام حسین (ع) جوانام مخلص مومن و نورانی طالب علم و حکمت، این جلسه مصداقی از این روایت امام علی (ع) است و قطعا در آینده باعث شادابی و احیای عقول وحل مشکلات مردم خواهد گردید.
وبرگزاری این دوره درطول ماه مبارک رمضان منشا خیرات وبرکات زیادی برای جامعه قرآنی خواهد بود ودر نهایت گفتند با توسل به امام زمان (عج) امید داریم که حاصل این دوره آموزشی و تربیتی به وجه احسن کارا وثمربخش باشد.
و در ادامه ایشان از دکتر شاه شرقی معاون پژوهشی بنیاد خواستند که در خصوص این دوره آموزش و تربیتی توضیحات بیشتری به خدمت مدیران و طلاب حوزه امام حسین (ع) ارائه نمایند.
دکتر شاه شرقی در خصوص محتوای دوره مزبور اظهار داشتند مطالبی که در طی این دوره ارائه خواهد شد درابتدا عبارت است از تعریف حکمرانی، اصول و مبانی، انواع رویکردها .
بعداز بیان این مطالب و شناسایی کامل مسئله پژوهشی وارد قرآن خواهیم شد و مسئله حکمرانی را با روش های مختلف به قرآن عرضه می کنیم .
دراینجا از روش های استظهاری، استنطاقی ویا ترکیبی استفاده نموده ویا بهتر بگویم از روش تفسیر موضوعی شهید صدر استفاده نموده و مطالب به قرآن عرضه وبا بررسی های ترتیبی یا تنزیلی آیات و رویکردمعناشناسی تلاش خواهیم کرد پاسخ هایی را از قرآن استخراج نماییم.
بعداز این مرحله وارد روایات و احادیث خواهیم گردید دراینجا خطبه۵۳ نهج البلاغه محور حکمرانی علوی قرار خواهد گرفت .
و بعدازآن به سیره رسول الله (ص) وائمه اطهار مراجعه نموده و گزاره های حکمرانی استخراج خواهد گردید.
باتوجه به اینکه عملا این مسیرها طی شده و حاصل آن هنوز پاسخگوی ارائه نظریه حکمرانی نیست لذا با مراجعه به کلام جدید و اصول فقه تلاش می گردد که حلقه نهایی حکمرانی که عبارت است از ساختارسازی این بخش نیز با کمک فقه اهداف نظریه مستخرج از دیدگاه های شهید صدر رضوان الله تعالی تکمیل گردیده و پروژه ما به پژوهش کاربردی تبدیل گردد.
این فرآیند نمایی نظری از حکمرانی اسلامی را ارائه می نماید که حاصل آن نظریه پردازی درخصوص حکمرانی است ولی جهت عملیاتی و اجرایی نمودن آن نیاز به نشست کارشناسان و متخصصان مختلفی است که این نظزیه را به یک ساختار اجرایی تبدیل نمایند.
جهت اهمیت و تاکید مجدد ارزش این امر دکتر شاه شرقی به سخن مقام معظم رهبری اشاره نمود که فرمودند: مسائل حکمرانی اسلامی جزء اساسی ترین مسائل است.
در ادامه حجت الاسلام والمسلمین دهقانی مدیر حوزه امام حسین (ع) ضمن تاکید برضرورت طرح موضوع حکمرانی و بهره گیری طلاب از این مباحث و تسلیح نمودن ایشان به این دانش از ابعاد مختلف اشاره نمودند از بعد فردی به ضرورت بررسی و نقد این نظروفهم عمیق آن از بعد خانوادگی و سبک زندگی ضرورت حضور فعال و با نشاط درکنار خانواده خود عزیزان و همراه نمودن وایجاد شوق و انگیزه در افراد خانواده و همراهی ایشان ودرنهایت در نظام اجتماعی جامعه اسلامی در قالب یک فرایند تحلیل نمودند.
درادامه اظهار داشتند که این حلقات باید به هم پیوند بخورد ودر همه مراحل با همرامی و انس با قرآن شاکله ها پردازش شود تا ما به اهداف قرآنی حکمرانی دست پیداکنیم .
درادامه ضمن اشاره به مفهوم روایتی درخصوص تشکر و سپاسگذاری از مردم در انجام کارها اظهار داشتند خداوند می فرماید این امر به منزله و معنی تشکر و سپاسگزاری از من است و به ابعاد دنیوی امور اشاره نمودند که رفع نیاز های افراد جامعه و حل آنها جزء مهمترین مسائلی است که خداوند به آنها ارزش و بها داده است.
حاصل اینکه حکمرانی نیز باتوجه به اینکه از مهمترین مسائل امروز جامعه است اگر کسی قدمی جاناً و مالاً لساناً دراین زمینه بردارد خداوند خیرات کثیری به این افراد در دنیاوآخرت نصیب خواهد نمود.
بدیهی است که طلاب عزیز نیز در خط مقدم باید ضمن تجهیز به این دانش از اثرات و ثمرات آن در هدایت امور جامعه به سوی حیات طیبه بهره بگیرد تاان شاالله بااستمرار انقلاب اسلامی پرچم به صاحب اصلی آن تحویل داده شود.
درپایان با دعا برا فرج امام زمان سلام الله علیه جلسه خاتمه یافت.