در جلسات هفتگی معالم القرآن حسینیه قرآن و عترت بنیاد قرآن حجت الاسلام والمسلمین دکتر سید مصطفی میرلوحی استاد حوزه و دانشگاه به تدریس موضوع اخلاق، شیوه حکمرانی پیامبر پرداختند.
در ابتدا جلسه با قرائت قرآن آغاز گردید و پس از آن حجت الاسلام والمسلمین سید مهدی حسین زاده دبیرکل بنیاد قرآن سخنانی را پیرامون حکمرانی قرآنی ارائه کردند.
دبیرکل بنیاد قرآن، حجتالاسلام والمسلمین سید مهدی حسین زاده خاطر نشان کردند:
هفته دفاع مقدس را گرامی میداریم و همچنین دو شهید بنیانگذار بنیاد قرآن، سید احمد و سید جواد حسینزاده که پرچمدار قرآن بودند را یاد میکنیم
اخلاق یک ملاک مهم در باور و شخصیت ماست و خود پیامبر که درود خداوند بر ایشان و خاندان پاکشان باد، فرمودند که اخلاق نصف دین است و تمام اولیای دین ما نیز به آن اشاره ویژه ای داشتند و جای تاسف است که ما توجهی بسیار کمی به آن داریم.
متاسفانه بعضی از افرادی که سابقه بلند مدتی در حوزه دین دارند، به اشتباه می گویند که تمام دین سیاست است؛ اما اینگونه نیست بلکه اصلی ترین راه جذب پیامبر برای دین، اخلاق بوده…
پس از آن حجت الاسلام میرلوحی تدریس خود را آغاز کردند
ایشان گفتند:
انسان راههای تعالیاش پایان ندارد بلکه هر مرحلهای که طی میکند مرحله بهتر و والاتری وجود دارد که در آن قرار گیرد. جامعه فاضله؛ متعالی، اسلامی و انسانی باید که در آن اخلاق حکم فرما باشد تا فرهنگ جهاد، فداکاری، بخشش و… پدید آید و چنین جامعهای باید وحدت داشته باشد. اما مهمترین رکن یک جامعه دارای اخلاق، عدالت واقعی است. پس باید بدانیم با معنای درست که عدالت چیست و تا حد جان به آن عمل کنیم و برای همین میگوییم که فداکاری و از خود گذشتگی که زیر شاخههای اخلاق هستند و عدالت در کنار یکدیگر زیبا هستند. سیاست هم جز دین است اما اخلاق نیز یک بخش مهمتری از دین است که در جای خود بسیار ارزشمند است. عدالت باید درست و استوار در جامعه اجرا شود؛ اما تندروی در آن باعث بدتر شدن اوضاع میشود و باید از راهش با آن برخورد شود.
یکی از جز اخلاق اجتماعی برای انسانها، صله رحم است حتی کسی که با شما دشمنی دارد. اما این بدان معنا نیست که خود را سبک و حقیر کنیم؛ بلکه این یکی از انجام احکام محکم ما در دین است که در صورت ابطال آن، مورد لعن خدا قرار میگیریم. نباید دین را نیز سخت گرفت و اما این هم بدان معنا نیست که کم کاری در انجام احکام دین و سوء استفاده از آن انجام گیرد. خداوند متعال در قرآن کریم نیز به پیامبر (صلّی الله و آله و سلّم) میفرماید که مردم برای اخلاق نیک و خوشرویی تو دین آوردند و برای حفظ آن تلاش میکنند. بدانید که اخلاق در راس است نه یک امر جانبی و بدانید که حال خوب در جامعه نیز لازمه اش اخلاق نیک افراد آن جامعه است. اسلام معناهای زیادی دارد و در اینجا هم اسلام یعنی اخلاق، یعنی ادب، یعنی عدالت و همه اینها باید در کنار هم واقعی و خالصانه باشد. یک مسلمان در پیشگاه هر کسی باید اخلاق و ادب داشته باشد و آن عبادتهایی که باعث نشوند تا ما اخلاق داشته باشیم، واقعاً به درد هیچ چیز نمیخورند…
بنابراین میبینید که هم در دین و هم جای دیگر، کسانی که ادب و اخلاق را داشتند؛ به چه درجاتی رسیدند، مانند حضرت عباس (علیه السلام) و… پیامبر آمد تا اخلاق را در جامعه حکمفرما کند؛ آمد تا عدالت را پابرجا نگه دارد و دنبالهای آن را در جامعه به ارث بگذارد و مردم را در این رابطه آموزش بدهد. اخلاق و ادب خود نیز مقدمه چیزهای دیگر میشود مانند حیا و…
والسلام علیکم و رحمته الله و برکاته