• امروز : پنج شنبه - ۱ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 21 November - 2024
31

طرح فضه

  • ۱۹:۲۹
  • ۲۸ شهریور ۱۴۰۱

طرح فضه

 

الف : پیشینه طرح

طرح توسعه و ترویج محاوره و گفت و گوی قرآنی (فضه) درسال ۱۳۶۴ پیشنهاد و تدوین، و مطالعات و پژوهش‌های اولیه پیرامون آن صورت گرفت که به عنوان یکی از افتخارات بنیاد قرآن در جامعه قرآنی مطرح گردید. لازم به ذکر است اساس طرح ابتدا نشات گرفته از کتاب (فاطمه زهرا سلام الله علیها تالیف حضرت آیت الله شهید دستغیب شیرازی) می‌باشد که البته این متن در کتب معتبر از جمله بحارالانوار نقل شده است که (فضه) بانوی قرآنی خدمتگزار حضرت زهرا(س) از شهادت حضرت بیست سال جز قرآن سخن نگفتند. لذا (روش گفتمان این بانوی قرآنی و طرحی با عنوان محاوره و گفت وگوی قرآنی تبلور یافت) لذا شایسته است این طرح در کلیه نهادها، مراکز، حوزه‌ها وسازمان‌ها نهادینه گردد و دست همکاری همه مخاطبان قرآن را طلب می‌کند و به همین منظور استمداد می‌کنیم تا اجرای طرح به نحو شایسته انجام پذیرد.

 

ب :مقدمه:

طرح فضه عبارت است از این که کتاب خدا قرآن حکیم بتواند در زندگی و جامعه ما جاری وساری باشد و قرآن در صحنه زندگی ما حضور پیدا کنند لذا باید طرحی نو در انداخت تا قرآن در گفتار روزانه زندگی ما به صورت روان مورد گفت گو قرار گیرد و با آیات قرآن استناد و گفت گو کنیم تا فرهنگ زندگی ما قرآنی شود تا همین گفتمان قرآنی، سبک زندگی قرآنی ما قرار گیرد و به جهت انجام عملی آن باید از آیات کوتاه و تقطیع شده بهره بگیریم تا به راحتی در کلام و محاوره ما بیان شود.

 

ج : نتیجه مراحل آموزشی و یادگیری:

بنابراین با توجه به این حضور قرآنی در جامعه راه‌ها و چگونگی این طرح را باید با بررسی و ارزیابی روش‌ها و برنامه‌های متنوعی برای مخاطبان در جامعه ایجاد و اجرا کنیم: و لذا آموزش این طرح عملا ۴ عنصر اساسی در مراحل یادگیری برای ما حاصل می‌گردد.

۱-یادگیری قرآن و ترجمه آیات به صورت استمراری

۲-یادگیری و حفظ قرآن به نحو استدراجی

۳-یادگیری مفاهیم قرآن به شیوه کاربردی

۴-یادگیری و فهم معارف قرآنی به گونه تدبری

 

د :عناوین و وسایل آموزشی

الف)متن اصلی طرح: تدوین کتاب جامع

تدوین کتاب به صورت تحقیقی جامع و کامل در یک مجله تدوین گردیده است. که در حقیقت اساس و مبنای اصلی طرح است با عنوان طرح فضه گفتمان قرآنی، سبک زندگی قرآنی است که به دوگونه می‌توان از آن جهت آموزش و بهره برداری نمود:

۱-مطالعه کتاب به صورت انفرادی و شخصی

۲-قرائت خوانی کتاب در کلاس‌های ۱۰ الی ۱۵ نفره با قابلیت آموزشی

موضوعات کلی کتاب به شرح ذیل می‌باشد.

۱-توضیح طرح و شکل گیری آن

۲-تبیین شخصیت فضه

۳-گفتمان‌های قرآنی در قرآن

۴-گفتمان‌ها و استنادات قرآنی اهل بیت، علما و اندیشمندان

۵-گفتمان سازی حدیثی و روایی

۶-انتخاب هزار و یک آیه به عنوان نمونه سازی گفتمان

 

ب- تقسیم متن اصلی تقسیم به چهار کتاب آموزشی

به منظور ساده سازی کتاب و آموزشی شدن آن کتاب اصلی و مرجع به چهار کتاب دیگر تقسیم و تفکیک شده است تا ساده‌تر روان‌تر مورد بهره برداری قرار گیرد.

 

ج-تنظیم قرآن با سبک طرح فضه

پس از انتشار کتاب اصلی و مرجع و چهار کتاب آموزشی ضرورت دارد تا بر اساس این طرح قرآن به همین سبک فضه قرآنی تنظیم و تهیه گردد تا با توسط “قرآن طرح فضه” به نحو شایسته‌ای قرائت و تلاوت گردد تا با این سبک و سیاق محاوره‌ای و گفتمانی آشنا و به صورت کاربردی بهره‌مند گردند که البته تنظیم قرآن توسط کانون مترجمان قرآن این بنیاد که متشکل از ۴ قرآن شناس و مترجم برخوردار است در حال تنظیم و انتشار خواهد بود.

مترجمان و قرآن شناسان  عبارتند از اساتید و مولفینی که نتظیم و تدوین قرآن طرح فضه را بر عهده دارند

آیت الله سید ابوالفتح دعوتی    استاد اصغر برزی       ستاد مهدی معینیان       استاد مصطفی رحیمینیا

 

د- سه متنگوناگون آمورشی دیگر:

آن گاه پس از سه متن آموزشی، کتاب مرجع، چهارکتاب آموزشی و قرآن طرح فضه به سه متن گوناگون آموزشی می‌پردازیم که هریک در جهت ارتقاء و سطح آموزش کاملا باید اجرا شود.

الف)متن آموزشی به شیوه آیات سوره‌ای (سوره به سوره)

ب)متن آموزشی به گونه آیات موضوعی

ج) متن آموزشی به صورت آیات انتخابی (پراکنده)

 

ح-کتاب آمورشی راهنما

به منظور عمومی سازی طرح و در اختیار داشتن همه مخاطبان قرآن از کلیه کتاب‌های آموزشی فوق الذکر کتاب به عنوان کتاب راهنما تهیه و تنظیم تا عموم بتوانند از متن کتاب راهنمای طرح را فرا بگیرند و کلیات کتاب در یک کتاب راهنما آماده سازی می‌گردد که متن آن در دست تدوین نهایی می‌باشد.

 

خ-کتاب آموزشی ویژه آموزش و پرورش (دوره دبستان)

مجموعه مهد تربیت بنیاد با محتوای طرح فضه کتابی را برای کودکان تهیه، تنظیم و آماده نشر می‌باشد.

 

چ- کتاب آموزشی ویژه آموزش و پرورش (دوره دبیرستان)

کتاب آموزشی راهنما بند”ح” با اضافات آیات متناسب با دوره سنین دبیرستان در حال تدوین می‌باشد.

 

لینک کوتاه : https://bonyadeghoran.com/?p=603
  • دیدگاه‌ها برای طرح فضه بسته هستند

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.

برچسب ها
100 انلاین آیت‌الله وحید خراسانی اسماعیل گندمکار بنیاد قرآن بنیادقرآن بنیادقرآن، بنیاد قرآن، بنیادقرآن،اهانت به قرآن بنیاد قرآن، بنیادملی سادات بنیاد قرآن،حاج شیخ حسین انصاریان، دارالعرفان شیعه قم بنیاد قرآن، دختران قرآنی، سیدمهدی حسین زاده بنیاد قرآن، رهبری بنیاد قرآن، سید مهدی حسین زاده، حسین انصاریان بنیاد قرآن،سید مهدی حسین زاده، شورای راهبردی، بنیاد قرآن، شهادت امام جواد بنیاد قرآن،شورای راهبردی بنیاد قرآن، معالم القرآن بنیاد قرآن، معالم القرآن، دوره شهید چمران بنیاد قرآن،معالم القرآن، دکتر شمس بنیادقرآن،مهدتربیت،مسابقه بنیاد قرآن،نمایشگاه بین المللی قرآن بنیاد قرآن، نمایشگاه بین المللی قرآن، پژوهشنامه عصر مکتب حکمرانی بنیاد قرآن، نمایشگاه قرآن بنیاد قرآن، نمایشگاه قرآن، بنیاد قرآن، ولادت امام رضا بنیاد قرآن، پیام به دختران بنیاد قرآن، کارگاه خوشنویسی بنیاد قران جمعیت،جهادی،سمر حکمرانی در نظام احسن هستی خبرگزاری صد آنلاین دوره آموزشی مدیران حکمران قرآنی، بنیاد قرآن دوره چمران، بنیاد قرآن شورای راهبردی صد آنلاین طرح نجم فاصل لنکرانی،بنیادقرآن معالم القرآن منصوری لاریجانی مهدتربیت، بنیاد قرآن نمایشگاه هفته نامه هفته نامه،تعالی،بنیادقرآن هفته نامه تعالی چمران، بنیاد قرآن