در جلسات هفتگی معالم القرآن حسینیه قرآن و عترت بنیادقرآن حجت الاسلام والمسلمین حسینی نیشابوری، محقق و استاد حوزه و دانشگاه به تدریس دیپلماسی قرآنی پرداختند.
در ابتدا جلسه با قرائت قرآن آغاز شد و پس از آن حجت الاسلام والمسلمین حسینی نیشابوری به تدریس موضوع دیپلماسی قرآنی پرداختند.
ایشان فرمودند:
ضمن عرض تسلیت و آرزوی قبولی عزاداریهای شما عزیزان انشاالله که در این ایام ما رو هم به یاد داشته باشید. امروز میخواهیم چند کلامی پیرامون بحث دیپلماسی قرآنی صحبت کنیم. از بنیاد قرآن و دبیرکل محترمش حجت الاسلام والمسلمین حسین زاده نیز بابت برپایی طرح مهندسی نظام تربیتی مدیران حکمران قرآنی متشکرم.
در ابتدا باید این نکته را متذکر شوم که به نظر بنده حکمرانی یک جامعه و فهم آن میانه راه است. در واقع در ابتدا ما مفاهیم فردی را درک میکنیم و در ادامه این مسیر به درک زندگی اجتماعی و به دنباله آن حکمرانی میرسیم و پس از آن هم مباحث شناخت شناسی مطرح میشود.
بنابراین بشر از زمانی که عقل رس می شود به این نکته آگاه است که برای اجرای قوانین اجتماعی در یک محیط اجتماعی به حاکم نیاز است بنابراین به حاکمیت هم نیاز است، اما چه قدر مترقی می شود که این حاکم و حاکمیت در راستای دستورات خداوند قدم بردارند در واقع ما در این جا به نقطه تفاوت میان حاکمیت خودمان و حامیت غرب برمیخوریم چرا که غرب دارای حکمت متعالی نیست و این مسئله بسیار حائز اهمیت است.
ایشان افزودند:
مبانی فکری باید به درستی شکل بگیرند تا مانع از فهم غلط شوند، پشتوانه ما قرآن است بنابراین طبیعتا مبانی فکری ما بسیار بسیار بسیار غنی تر از مبانی فکری غرب است البته که اصلا قابل قیاس نیستند که ایدئولوژی های بشری کجا و دین مبین اسلام کجا.
حجت الاسلام والمسلمین حسینی نیشابوری ادامه دادند:
حکمرانی قرآنی و تربیت حکمران قرآنی کار بنیاد قرآن است چه جایی بهتر از جایی که اینگونه با قرآن مانوس شده است. کلام قرآن بُرنده و برنده است و اگر با ادبیات قرآن وارد مذاکره در هر موقعیت دیپلماسی شویم موفق خواهیم بود. چرا که قرآن به مانند نور نفوذ میکند، اصلا اسمش کتاب خداست و برای استفاده خلق خداست، مسلما کلام و کتاب خدا برترین در تمامی زمینههاست. به عنوان مثال شما فتح مکه توسط حضرت رسول(ص) را ببینید بدون قطره ای خونریزی و جنگ حضرت رسول(ص) فاتح مکه شدند خب این ماجرا خودِ دیپلماسی است.
بنابراین به عقیده بنده حکمرانی قرآنی و دیپماسی قرآنی به این معاست که اینها در همه جامعه جاری شوند بنابراین نباید تنها یک شبکه مخصوص قرآن داشته باشیم، قرآن که مختصر به یک شبکه یا یک مکان یا یک یا چند شخص نمی شود قرآن برای همه است، نه حتی فقط برای مسلمانان برای همه خلق خدا.