به گزارش خبرگزاری حوزه از تهران، حجت الاسلام والمسلمین علی رازینی طی سخنانی در ادامه جلسات هفتگی نشست های علمی و تخصصی اندیشکده بنیاد قرآن اظهار داشت:
حکمرانی واژه جدید و زیبایی است، به یاد دارم در مقطعی حضرت امام(ره) فرمودند جمهوری اسلامی در میان اذهان جامعه راه پیدا کرده و میان قلب ها نفوذ پیدا کرده و این نشانه توجه به اصل گفتمان سازی است.
وی افزود:
پس از حضرت امام(ره)، رهبر معظم انقلاب بر اهمیت مساله مردم سالاری دینی تأکید فرمودند و این ها نشان می دهد که بخش مهمی از مساله حکمرانی، گفتمان سازی و توجه به این مباحث است.
وی در ادامه با اشاره به برخی آیات نورانی قرآن کریم گفت: قرآن به این مساله اشاره می کند که در برابر نور هدایت الهی، مخالفانی وجود دارند که به برخی از مهم ترین خصوصیات و ویژگی های آن ها اشاره شده است.
حجت الاسلام و المسلمین رازینی تأکید کرد:
در سوره مائده، سه گروه منافقان، ظالمان و مفسدین را به عنوان مخالفان حکمرانی الهی معرفی نموده و در آیات دیگر نیز به این امر که همه این ها یکی می شوند اشاره دارد.
وی گفت:
از اصلیترین ارکان حکمرانی ولایت است، یعنی همانگونه که نماز، حج، روزه و… واجب هستند ولایت نیز واجب است. بنابراین اگر که ما به خداوند معتقدیم باید اهمیت ولایت را بدانیم و در راستای آن به وظایف خودمان عمل کنیم.
وی با اشاره به این که حکمرانی قرآنی یعنی اطاعت کامل از دستورات الهی در عرصه های مختلف افزود:
نکته دیگر این که باید در برابر حکم الهی باید تسلیم بود، خداوند در آیات اشاره می کند آن کس که به حکم الهی عمل نکند و تسلیم آن نباشد انگار که خدا را نمیشناسد و به آن کافر است.
رئیس شعبه ۴۱ دیوان عالی کشور همچنین به احکام قضایی اشاره کرد و ابراز داشت:
احکام قضایی مختلفی در آیات و احادیث ما آمده که مبنای رعایت و تبعیت ما هستند واین حوزه نیز در چهار چوب حوزه هدایت الهی است پس در زمینه قضایی هم باید مطیع احکام الهی باشیم.