• امروز : شنبه - ۱ دی - ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 21 December - 2024
2
حجت الاسلام والمسلمین نوراللهیان

بازشناسی حضرت فاطمه از منظر قرآن کریم

  • کد خبر : 2920
  • ۱۹ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۵
بازشناسی حضرت فاطمه از منظر قرآن کریم
بازشناسی حضرت فاطمه از منظر قرآن کریم با تدریس حجت الاسلام والمسلمین نوراللهیان

در جلسات هفتگی معالم القرآن حسینیه قرآن و عترت بنیاد قرآن در هفته‌ای که گذشت حجت الاسلام والمسلمین نوراللهیان به تدریس موضوع بازشناسی حضرت فاطمه از منظر قرآن کریم پرداختند. ابتدا دبیرکل بنیاد قرآن حجت الاسلام والمسلمین سید مهدی حسین زاده سخنانی را پیرامون این موضوع اظهار داشتند:

ایشان گفتند:

اگر بخواهیم گزارشی از گذاره‌های گلواژه‌های خطابه حکمرانی فاطمی سخن بگوییم در حقیقت تفهیم سند نظامنامه حکمرانی علوی را تفهیم و تکمیل نموده‌ایم.

بنابراین از کلام مرحوم دکتر علی شریعتی وام می‌گیریم که فاطمه فاطمه است و فاطمه علی است و علی هم فاطمه است.

نکته قابل تامل و تعقل آن است که آنان که خطبه فاطمه را که به نام فدکیه نام نهاده‌اند، فدکیه فقط نیست بلکه خطبه معروفیه‌ای است که فدک از جمله مباحث آن است. اما اصل خطابه عقلیه، احکامیه، امامیه، قرآنیه، حکمیه، توحیدیه، عدلیه، اخلاقیه، حقوقیه، اجتماعیه، سیاسیه، مظلومیه، فدکیه است. بنابراین بانوی محمدیه، علویه، حسنیه، حسینیه، زینبیه، در این خطابه مفاهیم حکمرانی خود را با خطابه فصیحه و بلیغیه تبیین و تشریح فرمودند.

این رسالت و ماموریت جهاد تبیین خطب بر دوش علمداران و پرچمدارانی همچون علامه مظفر با نگارش کتاب سقیفه و علامه سید محمد باقر صدر با تدوین کتاب فدک و علامه عسکری با تحقیق آثار به ویژه کتاب سقیفه و دیگر بزرگانی که نقش ماندگار خطابه فاطمه را با آثارشان به یادگار گذاشتند.

بنابراین بانوی عالمه شهیده با ایراد خطبه خود بستر شهادت را برای خود فراهم ساخت تا بتواند نظام سیاسی حکمرانی علوی را در آینده تاریخ ترسیم کند.

 بنابراین حضرت اصول اساسی نظامنامه حکمرانی الهی، نبوی و علوی را بیان می‌دارد که خود جای بحث و تفضیل است.

اما حضرت زهرا با خطابه فصیحه بلیغیه نظام حکمرانی حکیمانه خود را بیان فرمودند و اصول نظام دینی بر این مبانی استوار است و لذا ضمن بیان احکام اسرار و حکمت‌هایی که در احکام دین می‌باشد بر می‌شمارند لذا ۸ شاخصه اصلی را عرض می‌کنم:

  • خدا ایمان را برای طهارت انسان از شرک قرار داد

سعدی:

هر ساعت از ما قبله‌ای بر بت پرستی می‌رود                            توحید بر ما عرضه کن تا بشکنیم اصنام را

  • نماز را موجب نزاهت و دوری از غرور قرار داد

مولوی:

قرب نه بالا و پستی رفتن است                                                       قرب حق از بند هستی رستن است

  • زکات را برای پاکی نفس و وسعت و افزایش روزی قرار داد

حافظ:

جمال حسن در حد نصاب است                                                             زکاتم ده که مسکین و فقیرم

  • روزه را برای تثبیت اخلاص بندگان قرار داد

مولوی:

لب فرو بند از طعام و از شراب                                                             سوی خوان آسمانی کن شتاب

  • وجوب حج را برای استحکام و تقویت دین قرار داد، عدالت را برای استواری و هماهنگی دل‌ها قرار داد

 

  • اطاعت از اهل بیت را موجب نظام سازی جامعه و امامت را موجب مانع از تفرقه و جدایی قرار داد

 

  • جهاد را سبب عزت اسلام قرار داد

مولوی:

این زکات و روزه و حج و جهاد                                                           خود گواهی دادن است بر اعتقاد

  • صبر را وسیله‌ای برای تحصیل پاداش قرار داد

حافظ:

گویند که سنگ لعل شود در مقام صبر                                             آری شود و لیک به خون جگر شود

 

بنابراین با توجه به این شاخصه‌ها تربیت انسان مومن تحقق پیدا می‌کند تا بتواند براساس اصول تربیتی و معنوی و سیاسی حضرت زهرا حکمرانی قرآنی را در جامعه فراهم آورد و این همان پیروی از اسوه‌های دینی و قرآنی است.

لذا حرکت در مسیر حکمرانی حکیمانه فاطمی می‌تواند انسان‌های مومن فراگیر شوند تا جامعه قرآنی شکل پیدا کند و جامعه دینی شیعیان به فرموده امام صادق محقق گردد.

ان اطفال شیعیتنا من المومنین تربیهم فاطمه

اطفال شیعیان ما از مومنین را فاطمه تربیت می‌کند

پس از آن حجت الاسلام والمسلمین نوراللهیان به تدریس موضوع پرداختند.

ایشان اظهار داشتند:

مایل هستم مطلبی را که در یکی از کتاب‌های امام موسی صدر خوانده‌ام را خدمتتان شرح بدهم چرا که حقیقتا لذت بردم از اینکه این دوره را به نام ایشان نامگذاری کرده‌اید. شخصی به ایشان می‌گوید که ما مسیحی هستیم و معاشرتمان با شیعیان هم عالی است فقط اینکه من بستنی فروش هستم و شیعیان از من بستنی‌هایم را نمی‌خرند امام می‌گویند ما امروز برنامه‌ای داریم و تو میتوانی بستنی برای ما درست کنی؟ جلسه که تمام می‌شود امام به آن شخص می‌گوید که بستنی بیاورد و خودش هم شروع به خوردن می‌کند و بقیه هم به پیروی از ایشان به همین شکل شما نحوه تبلیغ در اسلام ایشان را ببینید از نظر بنده بسیار تکان دهنده است.

ایشان ادامه دادند:

هر نابغه‌ای در طول تاریخ وقتی خودش نابغه شده پدر یا اعضای دیگر خانوده‌اش دیگر نابغه نیستند اما حالا استثنائا حضرت فاطمه اینگونه بوده است، ایشان هم پدرش و هم مادرش خدیجه کبرا با آن همه ایثار و فداکاری نابغه هستند.

بیانیه امام علی به مالک اشتر به پنج دلیل اصلی بهتر از بیانیه حقوق بشر است و توجه داشته باشید که این با حضور نماینده از همه کشور ها در ۶ ماه صورت گرفته اما حضرت علی در یک لحظه هنگام رفتن مالک اشتر نوشته‌اند. در واقع هرکس درباره حقوق بشر حرفی زده وقتی به قدرت رسیده عمل نکرده اما حضرت علی اینگونه نبوده‌اند، امام علی اصلا برای تحقق ایده‌های نورانی خودشان این کارها را کرده‌اند. که امروزه در دنیا نام فاطمه بر دختران جوامع اسلامی بیش از تمامی نام ها است.

پس باید توجه داشت که حضرت فاطمه، امام علی و دیگر اعضای خانواده در یک راستا و مسیر اقدام کردند و امروزه ما این مسیر و تاثیرات این بزرگواران را در جهانی که سعی بر گوشه گیری شیعیان دارد می‌بینیم.

لینک کوتاه : https://bonyadeghoran.com/?p=2920

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها
100 انلاین آیت‌الله وحید خراسانی اسماعیل گندمکار بنیاد قرآن بنیادقرآن بنیادقرآن، بنیاد قرآن، بنیادقرآن،اهانت به قرآن بنیاد قرآن، بنیادملی سادات بنیاد قرآن،حاج شیخ حسین انصاریان، دارالعرفان شیعه قم بنیاد قرآن، دختران قرآنی، سیدمهدی حسین زاده بنیاد قرآن، رهبری بنیاد قرآن، سید مهدی حسین زاده، حسین انصاریان بنیاد قرآن،سید مهدی حسین زاده، شورای راهبردی، بنیاد قرآن، شهادت امام جواد بنیاد قرآن،شورای راهبردی بنیاد قرآن، معالم القرآن بنیاد قرآن، معالم القرآن، دوره شهید چمران بنیاد قرآن،معالم القرآن، دکتر شمس بنیادقرآن،مهدتربیت،مسابقه بنیاد قرآن،نمایشگاه بین المللی قرآن بنیاد قرآن، نمایشگاه بین المللی قرآن، پژوهشنامه عصر مکتب حکمرانی بنیاد قرآن، نمایشگاه قرآن بنیاد قرآن، نمایشگاه قرآن، بنیاد قرآن، ولادت امام رضا بنیاد قرآن، پیام به دختران بنیاد قرآن، کارگاه خوشنویسی بنیاد قران جمعیت،جهادی،سمر حکمرانی در نظام احسن هستی خبرگزاری صد آنلاین دوره آموزشی مدیران حکمران قرآنی، بنیاد قرآن دوره چمران، بنیاد قرآن شورای راهبردی صد آنلاین طرح نجم فاصل لنکرانی،بنیادقرآن معالم القرآن منصوری لاریجانی مهدتربیت، بنیاد قرآن نمایشگاه هفته نامه هفته نامه،تعالی،بنیادقرآن هفته نامه تعالی چمران، بنیاد قرآن