جلسات معالم القرآن با حضور دکتر حسین مظفر در موسسه بنیاد قرآن
در جلسات هفتگی معالم القرآن حسینیه قرآن و عترت بنیاد قرآن، دکتر حسین مظفر، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیس کمیسیون علمی، فرهنگی و اجتماعی مجمع، به ارائه موضوع نقش مدیریت در حکمرانی قرآنی پرداختند.
در ابتدا جلسه با قرائت قرآن ب آغاز گردید و پس از آن حجت الاسلام والمسلمین سید مهدی حسین زاده، دبیرکل بنیاد قرآن کشور سخنانی را پیرامون حکمرانی قرآنی ارائه کردند.
الحمدلله که ما فضای خوبی در جلسات حکمرانی داریم و اکنون در صدونودهفتنین برگزاری مبحث هستیم. ما باید کشف استعداد و شکوفایی مدیریتی داشته باشیم و باید مدیری با کیفیت تحویل جامعه دهیم؛ در همین رابطه آیه ۱۴۲ سوره اعراف نیز سخن میکند. دومین مبحث، تربیت و تعلیم مدیران حکمرانی قرآنی است که مبنای ما در مرحله اول آموزش نیست، بلکه تربیت است. هدایت سازی و مدیر پروری و تشویق و تنبیه و هوشمندسازی و طرح و برنامهریزی و… نیز جز این اهداف است. در ادامه نیز باید بدانیم عناصر مدیریت که در قرآن کریم نیز ذکر شدهاند: طرح و برنامه داشتن، مدیریت مستقیم، عدم قطعیت انجام امور، کیفیت و بازدهی امور، ساختارسازی فرهنگ کار، مراقبت از لغزش کارکنان، اقتدار در کار، گرفتن مشاورین، دوراندیشی در برنامهریزی، توانمندسازی کارکنان، آینده نگری، ایمان و اعتقاد به کار.
جناب آقای محمود شاهشرقی رییس اندیشکده حکمرانی قرآنی: ما بر اساس تاکیدات رهبری این سلسله مراتب حکمرانی قرآنی را راه انداختیم و صد و نود و اَندی جلسه را به لطف خدا اجرا کردیم و چهار کتاب را برای انتشار مبحث حکمرانی قرآنی به انتشار میرسانیم. متاسفانه بنده در خیلی از مدیران کشورمان میبینم که سخنهای قرآنی در آنها کمتر دیده میشود و اصلاً دغدغه قرآنی در آنها وجود ندارد که امیدوارم قرآنی سخن گفتن در جامعه ما باب شود.
پس از آن جناب آقای دکتر حسین مظفر شروع به تدریس نمودند.
ایشان افزودند:
زمانی نبوده که در جامعه مدیری وجود نداشته باشد. باید بدانیم که مدیر بسیار نقش مهم و سرنوشت سازی در جامعه دارد؛ مدیر لازمه جامعه است اما چه مدیری؟! مدیری سالم و مسئولیت پذیر و قوی، چرا که ائمه ما (علیه السلام) نیز خیلی درباره این موضوع صحبت کردهاند؛ مدیر بَد از شیر درنده نیز بدتر است و امثال این مثالها چرا که مدیر بد باعث نانظمی و زمینه فساد در جامعه است در همه زمینهها باید مدیر داشته باشیم تا استعدادهای آن حوزه شکوفا شوند و به نتیجه برسند. منبع تاسیس حکومتها بر اساس بعضی نظریهها با نظر و سلیقه مردم است. در همین زمینه حکومتها مشروعیت پیدا میکنند یا نمیکنند که خود مشروعیت در لغت و معنای اسلامی متفاوت است. نظریه الهیِ قدرت، یعنی خدا این موقعیت را در اختیار حکمرانان و مدیران یک سرزمین قرار میدهد، حالا بستگی به خودشان دارد که در این امانت الهی به خلق الله خدمت رسانده یا از آن سو استفاده کنند. ما میدانیم و معتقدیم که برترین مدیران الهی پیامبران و معصومین (علیهم السلام) بودهاند و باید آنها را الگوی واقعی خود قرار دهیم. مشروعیت دو رکن دارد یک، حق حکومت به حکمران و دو، الزام اطاعت از مردم؛ مشروعیت یک امر کیفی دارد که میگوید چه کسی میتواند حکومت کند و یک امر کمی که مقبولیت است و مقبولیت نیز به معنای پذیرش مردمی است. در جامعه حقوق متقابل مردم و حاکم باید برقرار باشد و مدیر باید هم حسن فعلی و هم حسن فاعلی را رعایت کند که هم کار نیک و هم نیت خیر داشته باشد تا عملش صالح باشد. اگر مدیری دارد آسیب میزند باید سریعاً اصلاح شود و اگر اصلاح نشد از آن پست و مقام کنار گذاشته شده تا به جامعه ضربهای وارد نشود و اما خیلی میتوان درباره بحث مدیریتی صحبت کرد که ما به بخشی از آن پرداختیم…
و السلام علیکم و رحمة الله و برکاته
سپس مداح اهل بیت (علیه السلام)، حاج سید محمد جواد میری به نوحه خوانی پرداختند.